Apa alcalina - BENEFICII / Apa acida - UTILIZARI


Unul dintre avantajele aparatului de ionizare a apei este ca produce 3 tipuri de apa (PURIFICATA, ALCALINA si ACIDA), nu unul singur ca in cazul filtrului obisnuit.

Cele trei tipuri de apa au utilizari diferite in functie de pH:

pH 7 = apa purificata, corespondentul apei filtrate 

- se foloseste pentru medicamente (!!! NU SE IAU MEDICAMENTE CU APA LACALINA intrucat aceasta grabeste absorbtia si le diminueaza efectele printr-o eliminare prea rapida)
- se poate bea inaintea, in timpul sau dupa masa,  (in cantitati mici, numai pentru a calma senzatia de sete; la 30-45 de minute inainte sau dupa masa se poate consuma apa alcalina)


Beneficiile apei alcaline ionizate :

       pH 8 -9.5 – apa pentru consum zilnic

- Detoxifiant, antioxidant, sursa de oxigen
- Echilibreaza pH-ul organismului
- Hidrateaza celulele , tesuturile, organele
- Ideala pentru prepararea hranei bebelusilor
- Previne acidifierea organismului
- Creste aportul de minerale benefice (Calciu, Magneziu, Potasiu, Zinc, etc.)
- Incetineste procesul de imbatranire cauzat de oxidare
- Previne sau amelioreaza boli si disfunctionalitati  ale diferitelor organe (alergii, migrene, oboseala, constipatie, diabet, hiperaciditate gastrica, fermentatie intestinala, obezitate, osteoporoza, procese inflamatorii reumatoide, hipertensiune, arteroscleroza etc.)
In anumite tari cu o bogata traditie in aplicarea tratamentelor naturiste apa alcalina este utilizata cu succes in prevenirea sau tratarea diferitelor forme de cancer sau in recuperarea post-operatorie.

Recomandari:

Apa alcalina se bea incepand cu un nivel slab de alcalinitate (pH 8-8.5), acesta crescand progresiv la 1-2 saptamani. Apa alcalina de consum uzual (zilnic) nu trebuie sa depaseasca pH-ul de 9.5.
Cantitatea recomandata este de 30-50 ml/kg. corp, adica 1.5-2 l/zi

       pH 10 -11 – apa puternic alcalina

- prepararea ceaiului, cafelei si a altor bauturi din plante, accentueaza gustul ca urmare a puterii de penetrare si extragere a esentelor
- spalarea alimentelor crude (inlatura urmele tratamentelor chimice)
- gatit (potenteaza gustul)

Apa acida, desi nu este destinata consumului intern, are totusi proprietati benefice.

 Utilizarile apei acide ionizate:

      pH 5.5-7.0  – uz cosmetic, ingrijirea parului, ingrijirea plantelor si animalelor de companie, uz casnic

- Proprietatile astringente au efecte benefice asupra pielii; aceasta devine neteda si tonifiata, disparand aspectul neplacut lasat de acnee, furuncule, iritatii, zgarieturi; se poate folosi zilnic la toaleta de dimineata si dupa demachiere sau ras;
- Pielea iritata a bebelusilor se va calma prin pulverizarea sau tamponarea cu apa “cosmetica”
- Se poate folosi drept  balsam prin pulverizare pe parul proaspat spalat, acesta devenind stralucitor si usor de pieptanat
- Pulverizand apa acida pH 4-6 pe blana animalelor de companie si periind usor, aceasta devine lucioasa si matasoasa; de asemenea se previn sau amelioreaza diverse afectiuni ale pielii animalelor;
- Obiectele de sticla, geamurile, lentilele sterse cu apa acida capata o stralucire speciala
- Alimentele ce urmeaza a fi congelate (legume sau carne) isi pastreaza calitatile, gustul si culoarea in timp daca asupra lor s-a pulverizat apa acida


      pH 4.0 -5.5 – curata, dezinfecteaza, sterilizeaza

- Vesela, tacamurile , instrumentarul medical, obiectele sanitare din metal, portelan,sticla  sau material compozit, blatul de bucatarie,  prosoapele de bucatarie, podelele, periuta de dinti,  orice obiecte si suprafete supuse actiunii germenilor pot fi clatite si dezinfectate cu apa puternic acida.
- Obiectele metalice trebuie sterse imediat cu o carpa uscata, redobandindu-si luciul
- Petele de cafea sau ceai de pe cesti dispar prin mentinerea in apa acida pentru 20-30 minute.


2 comentarii:

  1. Prin utilizarea apei alcaline ionizate pentru baut si prepararea hranei, am observat clinic la pacientii nostri urmatoarele:
    - scaderea nivelului de zahar din sange la pacientii cu diabet zaharat
    - imbunatatirea circulatiei periferice in gangrena diabetica
    scaderea concentratiilor de acid uric la pacientii cu guta
    - imbunatatirea functiei hepatice in bolile hepatice, ciroza hepatica, hepatita
    - imbunatatirea starii de sanatate la pacientii cu ulcer gastroduodenal si prevenirea recidivelor
    - imbunatatirea starii de sanatate a pacientilor cu hipertensiune si hipotensiune arteriala
    - imbunatatiri in afectiuni alergice, cum ar fi astmul, urticaria, rinitele si dermatita atopica http://apastructurata.blogspot.ro/2014/11/studiu-clinic-privind-consumul-de-apa.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Un studiu realizat de Universitatea din Connecticut, a evidentiat faptul ca apa oxidativa electrolizata (apa acida) inactiveaza agentii patogeni de Escherichia coli (O157: H7) si Listeria monocytogenes. http://apastructurata.blogspot.ro/2014/11/apa-acida-electrolizata-inactiveaza.html

    RăspundețiȘtergere