Unul dintre avantajele aparatului de ionizare a apei este ca produce 3 tipuri de apa (PURIFICATA, ALCALINA si ACIDA), nu unul singur ca in cazul filtrului obisnuit.
Cele trei tipuri de apa au utilizari diferite in functie de pH:
pH 7 = apa purificata, corespondentul apei filtrate
- se foloseste pentru medicamente (!!! NU SE IAU MEDICAMENTE CU APA LACALINA intrucat aceasta grabeste absorbtia si le diminueaza efectele printr-o eliminare prea rapida)
- se poate bea inaintea, in timpul sau dupa masa, (in cantitati mici, numai pentru a calma senzatia de sete; la 30-45 de minute inainte sau dupa masa se poate consuma apa alcalina)
Beneficiile apei alcaline ionizate :
pH 8 -9.5 – apa pentru consum zilnic
- Detoxifiant,
antioxidant, sursa de oxigen
- Echilibreaza
pH-ul organismului
- Hidrateaza
celulele , tesuturile, organele
-
Ideala pentru prepararea hranei bebelusilor
- Previne
acidifierea organismului
- Creste
aportul de minerale benefice (Calciu, Magneziu, Potasiu, Zinc, etc.)
- Incetineste
procesul de imbatranire cauzat de oxidare
- Previne sau amelioreaza boli si disfunctionalitati ale diferitelor organe (alergii, migrene,
oboseala, constipatie, diabet, hiperaciditate gastrica, fermentatie
intestinala, obezitate, osteoporoza, procese inflamatorii reumatoide,
hipertensiune, arteroscleroza etc.)
In anumite tari cu o bogata
traditie in aplicarea tratamentelor naturiste apa alcalina este utilizata cu
succes in prevenirea sau tratarea diferitelor forme de cancer sau in
recuperarea post-operatorie.
Recomandari:
Apa alcalina se bea incepand
cu un nivel slab de alcalinitate (pH 8-8.5), acesta crescand progresiv la 1-2
saptamani. Apa
alcalina de consum uzual (zilnic) nu trebuie sa depaseasca pH-ul de 9.5.
Cantitatea
recomandata este de 30-50 ml/kg. corp, adica 1.5-2 l/zi
pH 10 -11 – apa puternic alcalina
-
prepararea ceaiului, cafelei si a altor bauturi din plante, accentueaza gustul
ca urmare a puterii de penetrare si extragere a esentelor
-
spalarea alimentelor crude (inlatura urmele tratamentelor chimice)
-
gatit (potenteaza gustul)
Apa acida, desi nu este destinata consumului intern, are totusi proprietati benefice.
Utilizarile apei acide ionizate:
pH 5.5-7.0 – uz cosmetic,
ingrijirea parului, ingrijirea plantelor si animalelor de companie, uz casnic
-
Proprietatile astringente au efecte benefice asupra pielii; aceasta devine
neteda si tonifiata, disparand aspectul neplacut lasat de acnee, furuncule,
iritatii, zgarieturi; se poate folosi zilnic la toaleta de dimineata si dupa
demachiere sau ras;
-
Pielea iritata a bebelusilor se va calma prin pulverizarea sau tamponarea cu
apa “cosmetica”
- Se
poate folosi drept balsam prin
pulverizare pe parul proaspat spalat, acesta devenind stralucitor si usor de
pieptanat
-
Pulverizand apa acida pH 4-6 pe blana animalelor de companie si periind usor,
aceasta devine lucioasa si matasoasa; de asemenea se previn sau amelioreaza
diverse afectiuni ale pielii animalelor;
-
Obiectele de sticla, geamurile, lentilele sterse cu apa acida capata o
stralucire speciala
-
Alimentele ce urmeaza a fi congelate (legume sau carne) isi pastreaza
calitatile, gustul si culoarea in timp daca asupra lor s-a pulverizat apa acida
pH 4.0 -5.5 – curata, dezinfecteaza, sterilizeaza
-
Vesela, tacamurile , instrumentarul medical, obiectele sanitare din metal,
portelan,sticla sau material compozit,
blatul de bucatarie, prosoapele de
bucatarie, podelele, periuta de dinti,
orice obiecte si suprafete supuse actiunii germenilor pot fi clatite si
dezinfectate cu apa puternic acida.
-
Obiectele metalice trebuie sterse imediat cu o carpa uscata, redobandindu-si
luciul
-
Petele de cafea sau ceai de pe cesti dispar prin mentinerea in apa acida pentru
20-30 minute.
Prin utilizarea apei alcaline ionizate pentru baut si prepararea hranei, am observat clinic la pacientii nostri urmatoarele:
RăspundețiȘtergere- scaderea nivelului de zahar din sange la pacientii cu diabet zaharat
- imbunatatirea circulatiei periferice in gangrena diabetica
scaderea concentratiilor de acid uric la pacientii cu guta
- imbunatatirea functiei hepatice in bolile hepatice, ciroza hepatica, hepatita
- imbunatatirea starii de sanatate la pacientii cu ulcer gastroduodenal si prevenirea recidivelor
- imbunatatirea starii de sanatate a pacientilor cu hipertensiune si hipotensiune arteriala
- imbunatatiri in afectiuni alergice, cum ar fi astmul, urticaria, rinitele si dermatita atopica http://apastructurata.blogspot.ro/2014/11/studiu-clinic-privind-consumul-de-apa.html
Un studiu realizat de Universitatea din Connecticut, a evidentiat faptul ca apa oxidativa electrolizata (apa acida) inactiveaza agentii patogeni de Escherichia coli (O157: H7) si Listeria monocytogenes. http://apastructurata.blogspot.ro/2014/11/apa-acida-electrolizata-inactiveaza.html
RăspundețiȘtergere