marți, 28 august 2012

Ionizatorul si apa ionizata


Ionizatorul este un aparat care transforma apa de la robinet in doi produsi: apa alcalina (pH peste 7.5) si apa acida (pH sub 7). 
Apa alcalina este dedicata consumului zilnic cu efecte excelente asupra sanatatii. Ea este un puternic antioxidant (intarzie imbatranirea, anihileaza efectul radicalilor liberi produsi in mod natural de organism, stabilizandu-i, regenereaza celula). Fiind imbogatita cu oxigen, reprezinta o sursa de energie, eliminand oboseala.
Consumul de apa alcalina ajuta la restabilirea naturala a echilibrului alcalin-acid din organism, modificat in urma consumului de alimente preponderent acide, a expunerii corpului la conditiile cu grad crescut de toxicitate ale mediului inconjurator ( emisii toxice, fructe si legume tratate chimic) si a starilor emotionale negative (stress).
Apa acida nu se bea, dar are proprietati dezinfectante si sterilizante si poate fi folosita atat in scopuri cosmetice (ameliorarea unor boli de piele), cat si in scopuri casnice (curatarea veselei, a pardoselilor,  a obiectelor sanitare etc.)
Apa supusa procesului de electroliza este ionizata (H2O = H + OH;  ionii negativi OH- se regasesc in apa alcalina, ionii H+ se regasesc in apa acida). Moleculele de apa au tendinta de a se grupa in "ciorchini"(clusters) de 12-18 molecule. De aceea cand bem apa obisnuita avem senzatia de balonare. Apa ionizata are o structura modificata (cluster-ii  la 6 molecule, forma devenind hexagonala), de unde si denumirea de “apa redusa” sau “functionala”. Efectele acestor modificari sunt: mai buna hidratare a celulei (ameliorarea pana la disparitie a bolilor asociate deshidratarii cronice – oboseala, alergii,  probleme digestive, constipatie, obezitate), sporirea efectului detoxifiant ( prin penetrarea usoara a tesuturilor) si reducerea balonarii in urma consumului de apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu